Kontakta oss    |    Skola/Kommun    |    Parkering    |    Service    |    Rea/Begagnat

Close
(0) artiklar
Din varukorg är tom.
Filters
Inställningar
Sök

Vår historia

Från 30-talets swing och 40-talets BeBop till dagens elektropop

Butiken som den såg ut till början. 

Allt började 1928 i Helsingborg när vår grundare , klarinettisten i HBG:s symfoniorkester Axel Halmén importerade blåsinstrument. Firman utvecklades och blev snabbt välkänd bland blåsmusiker i hela landet. Krigsåren 1939-45 blev några magra år då import var omöjlig. Dock föddes en hel del Svenska fabrikat under denna tid. 1946 avled Axel Halmén hastigt och hustrun Aina och sonen Alf (18 år) fick överta ansvaret. Båda var duktiga entreprenörer och sortimentet utökades med bl.a dragspel.

Andrew Walter, Alf Halmén, G. Marcosignori, Milan Bláha

1956 utnämndes Halmén musik till Kunglig hovleverantör

Från Dizzy Gillespie till Rolling Stones och Påve Franciskus

14/9-1959 Dizzy Gillespie och Alf Halmén.

25/3-1967 Rolling Stones IH-hallen Helsingborg. Mats och Alf Halmén syns till höger bakom Keith Richards på bilden. 

 

27/10-2016 Påven Franciskus i Lunds domkyrka med Flygel från Halmén musik

En livsstil och kärlek till musik

Sedan dess har musikbranchen utvecklats snabbt. Från blås och dragspel till 60-talets pop med elgitarrer och förstärkare. Elorgelns intåg på 70-talet och synthesizern på 80-talet. 1990-talet blev datorn musikernas arbetsverktyg och därefter har mycket digitaliserats. 2010-talet är en mix av det bästa från den akustiska och digitala världen Hybridinstrument har kommit för att stanna. Sedan 1974 finns 3:e generationens Halmén på plats i form av ägare Mats Halmén. Mats har växt upp och levt med företaget sedan tidiga tonår.  I över 40 år har han servat våra kunder och sedan 20 år är Mats Halmén besiktnings/värderingsman förordnad av Sveriges Handelskamrar

Framtid

Vi är Sveriges äldsta musikaffär och har idag ett komplett fullsortiment. Du finner allt från minsta tillbehör till akustiska flyglar. Idag är vi 8 personer som arbetar i butiken, samtliga med bred och djup kompetens. Vi vill fortsätta att utvecklas och kunna erbjuda det där lilla extra. Ingen fråga är för liten utan du kan alltid kontakta oss och förvänta dig ett engagemang och personlig service och kompetenta råd. Vårt motto är: Tradition-Kvalitét-Förnyelse. Hos oss kommer du alltid att hitta instrument av högsta kvalitet från ledande fabrikat i en snygg och inspirerande miljö.